pTel / Fax: + 381 21 63 65 128
Ivaning d.o.o. Vere Pavlović 2, 21000 Novi Sad. Generalni zastupnik i distributer firme FINK TEC GmbH i ekskluzivni uvoznik proizvoda FINK TEC GmbH

Novi proizvodi u proizvodnom programu FINK TEC GmbH


Razvijajući proizvodni program, firma FINK TEC GmbH je razvila sledeće, nove proizvode:

Click & Clean serija proizvoda – FINK-UniClean, FINK-FettClean, FINK-SaniClean i FINK-DesiClean

ccp

Click & Clean sistem odnosno inteligentni sistem doziranja

Click & Clean sistem sastoji se iz dve flaše i dozirnog mehanizma, koji zajedno čine dozirni sistem. Prva od pomenute dve flaše se puni vodom neposredno pre korišćenja dozatora a druga flaša je fabrički već napunjena koncentratom adekvatnog proizvoda za pranje (odnosno Click & Clean proizvoda) i spremna za upotrebu. Redosled postavljanja flaša u dozirni mehanizam se ne može obrnuti jer se na delu dozirnog mehanizma, predviđenom za smeštanje flaše sa vodom, nalazi usisna cevčica (dok je u flaši sa koncentratom ova cevcica već fabrički ugrađena). Ukoliko su obe flaše ispravno

postavljene u dozirni mehanizam a flaša sa vodom puna, dozirni sistem funkcioniše, odnosno ima doziranja, ali bez mogućnosti podešavanja koncentracije primene odnosno razblaženja. Na ovaj način je omogućeno racionalno korišćenje koncentrata proizvoda za pranje odnosno njegovog radnog rastvora kao i pouzdano doziranje, bez mogućnosti njegovog proizvoljnog menjanja.

Click & Clean sistem doziranja je izuzetno racionalan:
1 flaša koncentrata od 325 ml odgovara količini od ca. 7 litara gotovog komercijalnog proizvoda za pranje

Click & Clean serija proizvoda obuhvata sledeće proizvode:
FINK-UniClean – koncentrat univerzalnog proizvoda za pranje staklenih površina vise
FINK-FettClean – koncentrat univerzalnog proizvoda za odmašćivanje vise
FINK-SaniClean – koncentrat proizvoda za pranje sanitarija vise
FINK-DesiClean – koncentrat proizvoda za dezinfekciju vise

Obim isporuke proizvoda iz serije Click & Clean:

Startni paket (ili Grundausstattung):

1 karton sastoji se iz:
> 1 dozirnog sistema sa 2 flaše
> 1 prazne flaše za vodu od 325 ml
> 3 flaše od 325 ml koncentrata proizvoda za pranje (jedne vrste proizvoda)
> 1 mikrofaser krpe, kodirane prema boji

Paket za dopunu (ili Nachfüllpack):

1 karton sastoji se iz:
> 6 flaša od 325 ml koncentrata proizvoda za pranje (jedne vrste proizvoda)

Ökoron SR, FINK-PediSept Dry i FINK-PediSept Bed

 • Proizvod komercijalnog naziva Ökoron SR je izuzetna inovacija, kako kod nas u Srbiji, tako i u svetu. Ovaj proizvod je potpuno ekološki proizvod u pravom smislu te reči, izrađen na bazi potpuno obnovljivih prirodnih izvora, označen oznakom EU Ecolabel. Receptura proizvoda počiva na surutki, uz dodatak drugih, takođe, obnovljivih izvora.

  .

  Primena proizvoda Ökoron SR obezbeđuje uklanjanje i upornih nečistoća, i to zahvaljujući izuzetnoj stabilnosti pene koju proizvod pokazuje te samim tim i dovoljno dugom potrebnom vremenu prijanjanja za površinu koja se pere. Kako je proizvod podešen slabo kiselo, on ne iziskuje naizmeničnu primenu i kiselog proizvoda za skidanje nečistoća kamenca, što pojednostavljuje ali i pojeftinjuje izvođenje higijenskih mera. Obzirom na istaknutu snošljivost proizvoda Ökoron SR sa različitim vrstama materijala, ovaj proizvod je moguće koristiti u celokupnom proizvodnom pogonu – odnosno od odeljka prijema robe pa sve do pakovanja.

  .

  Primenom proizvoda Ökoron SR postiže se maksimalna bezbednost i zaštita na radu obzirom da:

  > proizvod nije opasna materija ni u rukovanju ni u transportu

  > proizvod jeste dermatološki testiran, te je i u vidu koncentrata snošljiv sa kožom

  > ne postoji opasnost od ozleda na radu

  .

  Primenom proizvoda Ökoron SR brine se o ekologiji odnosno postiže se rasterećenje otpadnih voda obzirom da:

  > proizvod ne dovodi do unosa AOX (adsorptivnih organskih halogena)

  > proizvod jeste istaknuto biološki razgradljiv

  > proizvod ne dovodi do porasta pH-vrednosti u separatoru masnoće

  .

  Proizvod Ökoron SR se pokazao kao izuzetno efikasan u oblasti pranja solarnih modula (u oblasti pranja solarnih ćelija) kao i u oblasti pranja jako uprljanih podova (napr. pranja podova sa ciljem uklanjanja tragova viljuškara). Primenom proizvoda za svrhe pranja solarnih modula dolazi do efikasnog i nežnog uklanjanja žilavih nečistoća uslovljenih vremenskim prilikama kao i do porasta stepena efikasnosti po modulu.

 • Proizvodi FINK PediSept Dry (Klauen-Staubbad) i FINK PediSept Bed (Einstreupulver) –originalna rešenja firme FINK TEC GmbH  u cilju poboljšanja uslova čuvanja/boravka životinja u štalama te samim tim smanjenja uzroka nastanka bolesti papaka i problema sa mastitisom:

  .

  > FINK PediSept Bed proizvod koji omogućava optimalno pranje i negu papaka

  > FINK PediSept Dry proizvod koji bitno poboljšava klimu u štalama te pozitivno utiče na opšte zdravlje životinja

  .

  Proizvod FINK-PediSept Dry

  .

  Oboljenja papaka su, pored mastitisa, oboljenja do kojih najčešće dolazi prilikom čuvanja životinja, što dovodi do znatno manje efikasnosti samog čuvanja životinja kao i do velikih troškova veterinara. Iz ovih razloga se životinje redovno „sprovode“ kroz tzv. kade za pranje papaka odnosno kade sa vodom i odgovarajućim dezinfekcionim proizvodom. Ovakav način rada može izazvati čitav niz problema u smislu određivanja adekvatne koncentracije primene i obnavljanja (osveživanja) dezinfekcionog rastvora. Nadalje, obzirom na znatno prekoračenje vremena boravka životinja u pomenutim kadama, dolazi do unošenja fekalija i urina u istu, te tu više nema ni govora o dezinfekciji.

  .

  Kako je primena formalina i bakarsulfata na životinjama zakonom zabranjena, koriste se neka druga dezinfekciona sredstva, čija je efikasnost u ovoj oblasti samo uslovna.

  .

  Iz tih razloga, firma FINK TEC GmbH, je razvila inovativni, praškasti proizvod, primenljiv u kadama za pranje papaka, prikladan za primenu kod svih vrsta životinja poput: goveda, svinja, ovaca, koza i konja. Proizvod veoma efikasno vezuje sekret od rana i vlagu te na taj način prekida eventualni lanac infekcije. Zahvaljujući specijalnim sastojcima proizvoda FINK-PediSept Dry efikasno se potpomaže jačanje papaka. Uzevši u obzir sastav proizvoda, on se može primenjivati i u ekološkoj poljoprivredi.

 • Proizvodi FINK PediSept Dry (Klauen-Staubbad) i FINK PediSept Bed (Einstreupulver) –originalna rešenja firme FINK TEC GmbH  u cilju poboljšanja uslova čuvanja/boravka životinja u štalama te samim tim smanjenja uzroka nastanka bolesti papaka i problema sa mastitisom:

  .

  > FINK PediSept Bed proizvod koji omogućava optimalno pranje i negu papaka

  > FINK PediSept Dry proizvod koji bitno poboljšava klimu u štalama te pozitivno utiče na opšte zdravlje životinja

  .

  Proizvod FINK-PediSept Bed

  .

  Oboljenja disajnih puteva, mastitis, zaraza endoparazitima itd. vode ka izuzetnim ekonomskim gubicima prilikom čuvanja životinja. Vlažni i prljavi koridori  i boksovi za životinje u štalama, kao i klizavi i dotrajali podovi dovode do porasta broja bakterija, virusa, plesni i kvasaca. Mnoge bolesti, nadalje, izazvane su lošim vazduhom u štalama odnosno povećanom koncentracijom štetnog gasa. Da bi se ovi uticaji smanjili, u praksi se primenjuju različiti proizvodi za posipanje u štalama. U ove svrhe koriste se, od za kožu iritativnog, kreča do, karcinogeno klasifikovanih, jedinjenja hlora. Primena ovih proizvoda ne isključuje opasnost za ljude i za životinje.

  .

  Iz tih razloga, firma FINK TEC GmbH, razvila je inovativni proizvod koji ne pokazuje gore navedena negativna svojstva odnosno koji ima za cilj da ne našteti niti ljudima niti životinjama. Dakle, proizvod FINK-PediSept Bed je praškasti, alkalni proizvod, za posipanje, prikladan za primenu kod svih vrsta životinja poput: goveda, svinja, ovaca, koza i konja. Zahvaljujući izuzetnoj higroskopnosti, proizvod vezuje vlagu (1 g/5,3 ml vode), amonijak i druge štetne supstance.

  .

  Adekvatnom primenom proizvoda sprečava se da podovi u štalama budu klizavi i masni (odnosno „proizvod održava štalu suvom“). Nadalje, proizvod vezuje vlagu iz boksova u kojima se nalaze životinje a zahvaljujući velikom alkalitetu (pH vrednost 12,5) sprečava rast bakterija, virusa, plesni, kvasaca i ostalih uzročnika bolesti. Iako se radi o jako alkalnom proizvodu, on ne izaziva ozlede na koži životinja.